
Wie ben ik?
Hallo, ik ben Lies.
Leerkracht, bakker, mama en vooral iemand die gelooft dat de natuur de beste leerschool is. Met Kruid & Kruimel deel ik mijn passie voor koken en creatief ontdekken, samen met kinderen en volwassenen die ook willen voelen, proeven en maken.
Ik groeide op tussen de akkers van Herselt, waar alles draaide rond wat de natuur te bieden had. In onze tuin maakten we confituur van bessen, porto van noten en appelsap van eigen oogst. Als kind verzon ik samen met mijn zussen de gekste brouwsels, een liefde voor experimenteren en maken die nooit meer is verdwenen.
Nieuwsgierigheid bracht me van het klaslokaal naar de bakkerij, en weer terug. Ik studeerde af als leerkracht biologie en Frans, later ook als bakker en leerkracht lager onderwijs. Een tijdlang werkte ik in het Groentemuseum, waar ik bezoekers begeleidde in kookworkshops met de nadruk op groenten, een plek waar mijn passie voor educatie en ambacht samenkwam. Als leerkracht lager onderwijs werkte ik enkele jaren als juf in de Steinerschool, waar opnieuw de natuur wezenlijk ontdekken mij dicht bij de kinderen bracht.
Kort geleden verhuisde ik naar Grasheide, samen met mijn partner Stef en onze twee kinderen, Atlas en Lima. We leven dicht bij het groen, met een tuin vol bomen waar ik rust en inspiratie vind. Terwijl ik Stef ondersteun in zijn IT-bedrijf laat ik mijn liefde voor koken, bakken en creëren verder groeien.
Met Kruid & Kruimel wil ik anderen uitnodigen om opnieuw te verbinden met de natuur door te koken, te bakken, te scheppen en te ontdekken.


